Tuesday, May 21, 2024

Kage, Mælkefri kage

Til den søde – og (halvsunde) tand…

Når man nu skal igang efter en længere pause, er det altid godt at starte med noget godt – eller noget sødt… Således starter jeg efter min lille pause med en direkte punchball til smagsløgene: Nemlig hjemmelavede müslibarer, som jeg så Anne Hjernøe lave dem på DR2 lige i søndags.

Hun har ret – det smager bare BEDRE end det færdigproducerede… [indsæt selv tillægsord her] man kan købe i butikkerne. Og så er det tilmed med 10 gram kostfibre per 100 gram. Kornkammerets økologiske müsli lagde grund til denne omgang, der nu ligger fint og køligt i mit køleskab:

Først rister man 3 dl müsli – gerne øko – efter eget valg. Det skal ligge rimeligt længe på panden og indimellem vendes rundt med en spatel. Det tager ca. 5-10 minutter.
Nårh ja- så hakkede jeg også lige en håndfuld mandler og smed på. De smager jo så najs … 😉

Når det hele dufter brunt og brændt, så smed jeg en ordentlig sjat honning på. Det skal fungere som klister, så lad være med at spare på det. Jeg tror jeg puttede ihvertfald 5 teskefulde på (det var flydende, så ikke så nemt at tælle …). Mens det vendes rundt, finder du et stykke bagepapir – eller… det må du hellere have klar i FØR du putter honning på 😉

Herefter putter du det ned på bagepapiret, hvor det lige foldes lidt rundt, så det bliver nogenlunde firkantet og lige tykt på alle leder og kanter.
Det skal ligge og køle lidt ned, før du kan skære kagen i passende små firkanter:

Til denne portion bliver der ca. 10 stykker i denne størrelse.

I dagens anledning, smækkede jeg lige lidt chokolade på med min gode gamle chokoladesmelter fra OBH (ja – DEN chokoladesmelter… for dem, der ikke gider det der vandpjaskebad-ting :P)

Og så lige ud på altanen og lufttørre, og voila! Så var der sunde snacks med (sund?!) mørk chokolade …

Uhm-num-num!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.