Tuesday, May 21, 2024

Salat

Bare en salat, tak!

…Kan du heller ikke fordrage at være i byen med den slags typer?
Der bare sidder og nipper i et salatblad med en Pepsi Max ved siden af?

Jeg har heldigvis kun oplevet det sjældent, og det har typisk kun været med veninder, der indimellem skulle tabe sig. Tænk at være på konstant kur – det må godt nok være træls… For der er det med slankekure, at man som regel tager kiloene på igen. Jeg ved det, jeg har selv tabt mig adskillige kilo, senest for trekvart år siden, og ikke kun er det dødhamrende dyrt i tøj, når man skal have nyt, fordi det andet er blevet for stort, det er også hårdt hele tiden at skulle tænke på sin figur og tænke “nårh nej, dét må jeg heller ikke spise”…

Jeg tror på, at hvis man ellers er nogenlunde god til at lytte efter sin krops signaler, så skal den også nok lede dig i den rigtige retning, når det gælder kost. Nogen gange går jeg ind i grøntafdelingen og så lader jeg ligesom… maven være kompasset. Neeej, se, de har savoykål derovre, siger den så og leder mig i den retning. Aha, tænker jeg… Jamen, det må der jo være en grund til, og det må så være dét Hr. Mave har lyst til i dag.

Det er en ret syret oplevelse, når man lader kroppen overtage styringen – OGSÅ når det gælder det sunde. Man kan virkelig nå at være kreativ nogen gange… Som fx da jeg skulle bikse disse to salater sammen:

Det øverste er en blomkålssalat, der er lavet af blomkål, agurk, tomat og hakket dild, tilsat olivenolie, citronsaft, citronskal og salt + peber.
Den nederste er en frokostsalat af blancheret broccoli, hvor jeg stegte noget kykkeliky-fugl og lavede en dressing af (soja)creme fraiche, dijonaise, honning og salt + peber. Herefter overhældt med nogle ristede pinjekerner

Begge dele mætter rigtig godt og er MUMS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.