Tuesday, February 27, 2024

Kage, Mælkefri kage

Æwle bæwle for et stykke mælkefri lagkage med æble!

Yeah, så er det æbletid! Så jeg lavede lige en mælkefri lagkage med æblemos.

De danske æbler er bare SMUKKE!
Både i smag – men sandelig også i udseende.

…Faktisk synes jeg bare, at man tit kan SE på æblerne, hvor de kommer fra. De danske æbler strutter af sundhed og vitaminer og man tænker “gimme!!!” (her skal vi lige over i det engelske sprog engang…)

Nå.
I søndags var jeg i et lettere eksperimenterende humør, og da æblesæsonen jo nødigt skulle gå MIG forbi, besluttede jeg først at lave æblegrød.
Men mens denne grød simrede og boblede tænkte jeg… Hm… jeg har lyst til lagkage.
Jamen… så laver vi da bare en lagkage! For trods mælkeallergi kan man sagtens lave mælkefri lagkage…
Men så var gode dyr jo rådne, og hvad gør man så?
Heldigvis var æggene ikke, og fluks greb jeg Amos Fødselsdagskagebagebog hvor der med et hurtigt opslag fandtes en nem opskrift på lagkagebunde: 150 g sukker, margarine og mel – samt 3 æg og en teske bagepulver. Nemmere kan det da ikke være tænkte jeg, og startede straks Laura K, som brummede lystigt. Efter at have bagt første omgang bunde i 15 min i ovnens maskinrum, fandt jeg dog ud af, at de hersens bunde da så nowet slappe ud, så igang med mixeren igen og ind i ovnen med næste portion bunde.
-De blev så i øvrigt rigtig gode, skal jeg hilse og sige… De var næsten godbidder at snacke alene 🙂

Nå, men så koger vi lige noget mælkefri kagecreme, der kom ind mellem bundene sammen med den – nu afkølede – æblegrød. Resultatet taler vist for sig selv – det SMAGER bare bedre med hjemmelavede lagkagebunde… når man altså har tid til at lave dem 😉

Walla min æblefætter – så er der sgu serveret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.