Sunday, May 19, 2024

Grønt, Okse

Swamp thing

Jeg kan huske, at der i min ungdom var en popgruppe, der vistnok kaldte sig Swamp Thing. Eller også var det en sang… jeg kan ikke helt huske det, det står stadig hengemt i 90’er tågerne, hvad der præcist lige var tale om. Nu kan jeg så læse mig til, at det

1: Er en gyserfilm. Fra de kiksede 80’ere.
2: Et plantemonster i en tegneserie
3: …Men det er faktisk også en popsang!

NÅ.
Men det var et sidespor…
Hvad jeg egentlig ville berette om, er, at det faktisk er svampesæson. Og i dén grad!
Til fredagsmiddagen blev jeg enig med mig selv at jeg ville fejre weekenden med et overdådighedshorn af svampe, rodfrugter og oksekød. Og som sagt så det berømte gjort – ned i Kvakly og se, hvad de kunne byde på:

Hvor heldig har man lov til at være? 2 bakker kantareller for 20 kroner! Jamen… hvis ikke DET er røveri, så ved jeg ikke, hvad dét er. Der er da nogen, som har haft en stakkels polak til at arbejde over!?
Nå, igang med det hele og ned på panden, mens rodfrugterne var i ovnen:

Og til sidst – voila: Swamp things med bøf (og bacon-drys) og rodfrugter – enjoy!

Selve opskriften er såre simpel: Rens en masse svampe fra efterårets bakker – skær dem i små stykker – og steg dem gyldne på panden. (Dét tager så omkring tyve minutter, afhængig af portionsstørrelse…) – men det er det. Krydr dem med salt og peber og vupti – så er der serveret sammen med rodfrugter i fad, der består af rødbede, pastinak, kartofler, løg i både og hvidløg, drysset med timian og S+P og stegt i ovnen i en god times tid.

Yum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.