Tuesday, June 25, 2024

Spisesteder

Anmeldelse: Brunch på Nimb

*UPDATE Januar 2013*

Nimb har ændret sit brunch-koncept – Brasseriet serverer ikke længere brunch, men stay tuned, for i foråret 2013 kommer reportagen om deres dyre brunch. Indtil da kan du dog nyde billederne fra det tidligere brunchkoncept…

Nimb er der dyr brunch – og billig brunch. Den billige koster så godt nok 235 kroner pr. person for 2 timers ædegilde – mens den dyre er børne- hunde- og trivialitetsfri. Den indebærer bl.a. champagne, østers og diverse lækkerier… Og man får lov at sidde ved siden af pejsen. Denne brunch koster så omkring 400 kroner. Hvis du påtænker at spørge…

Igår var det den “billige” udgave – faktisk er det nok 4. gang kæresten og jeg har prøvet den, og jeg tillader mig at komme med en advarsel: Ikke kun bliver du afhængig af det kvalitetsniveau Brasseriets brunch lægger for dagen – du bliver også mæt resten af dagen. No shit. Vi spiste brunch kl. 12 – 14 – og aftensmad kl. 22.00. Vi kunne simpelthen ikke klemme noget ned! Så jeg siger bare – den er velvoksen. Og kalder den ikke en 3-retters luksusbrunch i den dyre ende for ingenting:

Nimbs Brasserie består af en række “stationer” hvor maden laves – og alting foregår med overblik og kompetente hænder – man kan virkelig fornemme, at personalet har tjek på sagerne. Også i et kaotisk morgencomplet som dette. Menuen byder på diverse lækkerier: hjemmelavede spegepølser, laks, diverse oste, hjemmelavet syltetøj, varme ovnbagte rodfrugter og kartofler, lun leverpostej med bacon, små pølser (2 var.), røræg, spejlæg, blødkogte æg, yoghurt, frugtsalat, appelsinglaserede pandekager og belgiske vafler. Hertil både original, importeret ahornsirup, diverse hjemmelavede muslier og hjemmelavet nutella af belgisk chokolade. Med andre ord: GUF!
Og så har vi slet ikke taget drikkevarerne med!
På Nimb er mormor-servicet kommet til god brug – aka Royal Copenhagens kander og kopper. Det er en udsøgt fornøjelse at have sin egen tekande ved bordet – den er så SMUK!!! 

 Der er kaffe og the ad libitum – samt Øllingegård chokolademælk med bourbonvanilje, grapejuice, cloudy apple juice, appelsinjuice med danske appelsiner, tomatjuice og vand ad libitum. Man kan også tilvælge et glas champagne, men det gør jeg ikke i…

Al brødet kommer indefra naboen – Andersen Bakery – der laver rigtig gode rugbrød og tebirkes – men herredårlige croissanter og øvrigt wienerbrød. Eller… De er ihvertfald temmelig tørre! 
På tallerkenen ses et udvalg af det kødpålæg Nimb brillerer med, samt en muslibar (bag sneglen), en tebirkes, en snegl og en croissant. Helt bagerst ligger et par klatter hjemmelavet stikkelsbærmarmelade og jordbær-rabarber marmelade. 

Frugtsalaten består af årstidens udvalgte frugt – men dogmen om CO2-neutralitet lever ikke her, for der var da fx en god omgang vandmelon i salaten. Den lille sukrede dims, aka vingummi, i midten, er forresten et kandiseret jordbær. MUMS!!!
Og så var der lige en belgisk vaffel, som jeg tog chancen med. Ovenpå er ægte real american ahornsirup *slurp*

Det er altid en fornøjelse at være på Nimb – og lige så er turen ned på toilettet, der gemmer sig i kælderen:

Ja, jeg ved godt det er lidt syret at vise billeder fra dametoilettet – men en restaurant er kun så ren og hygiejnisk som deres toiletter er – og her var der ikke noget, der manglede.
Med andre ord: Du kan trygt spise på Nimb – deres hygiejnestandard er 100% i orden og det er altså ganske betryggende. (Bonus info: håndsæben er fra Tromborg…)

😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.