Tuesday, May 21, 2024

Salat

Sommersalater!

Sommeren står for døren!
Æh… eller… den har vel egentlig allerede sneget sig ind ad døren som en tyv i natten?
For man mærker det næsten ikke. Efter den lange lange vinter… så sidder man her og sukker efter noget varme. Men alt hvad meterologerne kan give os, er et par dages sol eller tre. Og max 23 grader. Og gerne en rigelig vind til at toppe det, så man får sus i skørterne og myrepatter på armene.

Herudover forbeholder meterologerne sig jo den eksklusive ret at kunne ruinere folk på havetelte – for derefter at sende et ordentligt læs regnvejr ind over landet og knuse alle forårsgrønne håb om en udendørs konfirmation…

Du danske sommer jeg… hader dig … nogen gange!

Nå, men det skal da heldigvis ikke forhindre butikkerne i at bugne med kødpakker påklistret det næsten latterliggørende “Velegnet til grill!” fra maj til september – uanset hvor meget regn der så kommer. Ja, nogen gange skulle man næsten tro, at supermarkedet havde humor, når datoen viser 15. juni og det styrter ned udenfor.
Nå, det var vist lige lidt grill-galde… Oveni de lettere morsomme kødpakkeklistermærker har de jo heldigvis også hentet rigeligt med lækkert sommergrønt frem. Så den sidste uge eller to er det blevet til to forskellige “mærkelige” salater – hhv. jordbærsalat med avocado og asparges – og vandmelonsalat med hvidløg og chili (jeps, du læste faktisk rigtigt…)
Jordbærsalat:
Og her vandmelonsalaten:
Meget perfekt flankeret af en hjemmestegt grillkill- undskyld – grillkylling!
Opskrift på vandmelonsalat:
1/3 vandmelon
½ potte persille
Nogle mynteblade, hakket
Et lille (skalotte)løg, finthakket
1 lille fed hvidløg – finthakket
½ rød chili, finthakket
Dressing
3 spsk god olivenolie
2 tsk balsamico (rød)
Skær vandmelonen ud, fjern de værste kerner
Hak løg, hvidløg, persille, chili og mynte og fyr dem over stykkerne af vandmelon
Fyr op under dressingen og bland det hele til et lækkert rodsammen
Lad trække i en halv time og voila! velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.