Wednesday, February 21, 2024

Højtider

Send heksen til bloksbjerg – men husk lige madpakken!

Så blev det Sankt Hans… og så gik Sankt Hans igen.

Hvem var egentlig ham Sankt Hans-fætteren???
Jeg gad gerne vide det… Var det ham, der brændte alle heksene? For en eller anden person må han jo have været i historien… at han så blev relateret til en aften, hvor heksene blev sendt til Bloksbjerg, var jo noget kedeligt, hvis han havde håbet på en omtale i Den Blå Bog eller begunstiget af kongen for sit arbejde med… hvad?

Bibelske undertoner
Nå, men ham Sankt Hans hed i virkeligheden slet ikke Hans. Og han startede heller ikke med at være noget “Sankt” – eller “saint” som det vist siges på engelsk (eller er det mig, der har fået noget galt i halsen her???). Næh, ham Hans her, er faktisk en callback til Johannes Døberen, der på denne dag blev ophøjet til helgen… Johannes Døberen var ham den “gamle”, der døbte Jesus og ligesom Jesus kom han af dage på en noget kedelig måde – han blev nemlig halshugget efter at have forevist en dans for Herodes Antipas’ datter – or so  the story says… Ja, “De forbudte trin” skal man altså ikke kimse af! Jeg vil nok hellere møde en gal svigerfar med onde øjne, end jeg vil møde en sabel, fordi jeg har danset lidt for tæt med byens skønjomfru!

Kalder du mig en kost???!!!!!

Nå, men efter denne lille tur ind i dansens verden, kan vi jo med ro og mag konkludere, at Sankt Hans og hans tilhørende aften, har været noget af et nummer. Hvorfor man også har forbundet det med hekse, skal jeg ikke kunne sige, men det må være en forbandet lang tur, hvis man skal tage teorien alvorligt. Og hvad har man så at rejse på??? En stupid træpind. Der er end ikke saddel på. Jeg ved godt, hvad jeg ville sige, hvis det var MIG, der fik sådan et transportmiddel tilbudt: “Nixen bixen, Karen Blixen, kalder du det der en jetkost??!”

Hvor er komforten spørger jeg? Airbags og klimaanlæg så man ikke får blodsprængte kinder af de mange frostgrader i 5-10 km’s højde??? Der er ikke engang sæder med varme i!!!
Men æh… måske kan denne hersens tingest gøre lidt alligevel???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.