Tuesday, May 21, 2024

Desserter

Rabarbertid!

Forsommertid er rabarbertid!

Denne fornemme spise, der med sit syreindhold får os til at ligne en snerpet hønserøv, hvis sukkeret eller vanillen mangler. Det gjorde de heldigvis ikke i sidste uge, da jeg fik rabarber med hjem fra en kollegas baghave:

Bemærk den snedige kamuflage af vanillestang, der istedet ligner en lakrids i den nederste del af skålen 😉
Rabarberkompot ligner – indrømmet – noget vi helst ikke vil sige højt… Men engang imellem er det ikke udseendet man skal dømme på, men derimod indholdet: Den sur-sødlige-krydrede masse, der omfavner den bløde, kølige vanilleis er noget nær paradis på jord, når det gælder udfordring af smagsløgene.

Selve kompotten laves af:

Et bundt rabarber, ca. 500 gram
1 vanillestang
En masse sukker! -Og jeg mener… VULGÆRT meget sukker. Der skal næsten på så man skammer sig, for ellers har du problemet med den føromtalte hønserøv, hvis det har fået for lidt.
Et lille dryp citron – KAN udelades.

Rabarber renses og skæres i 2-3 cm. lange stykker, hvorefter man plyndrer en hel vanillestang + korn og lægger ned i. Herefter lukker du – og dine hofter – øjnene og putter en solid dosis sukker på, mindst 125g.
Hele herligheden kan stå og trække et par timer (en win win: Desserten klares sammen med madlavningen og bagefter skal du blot tænde ovnen).

Puttes i ovnen med en sjat vand i bunden i ca. 15-25 minutter på 190 grader varmluft og resultatet, der kommer ud er… ja, det smager himmelsk, men hold op, hvor det sviner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.