Tuesday, February 27, 2024

Hjemmelavet fastfood

Pizza!!!

Er der noget bedre end pizza?

Shit, jeg har jo lige brugt denne intro nede i burgerne. Hm.
Nå, men pizza dér.
Right.

Altså, alle har en mening om pizza ikke?
For nylig læste jeg, at i New York var pizzaen blevet in igen. Det bedre borgerskab fra New York sad nu på de små pizzasteder og spiste sagen med kniv og gaffel, mens der skød det ene pizzaria op efter det andet ‘in the neighbourhood’.
Pizza er ikke mere et snasket stykke fast food med associationer til hængevomme eller forvaskede hættetrøjer på unge, filipensplagede nørder.

Pizza er – indrømmet – nørdernes foretrukne spise, fordi pizza bare er GODT! Koldt som varmt, holder pizza bare.
Hvis den altså er lavet ordentligt, med ordentlig, langtidshævet dej og alt det, der nu hører sig til.

Selvfølgelig vil det lige være smæklækkert, hvis du også har din egen stenovn at bage den i… Ligesom Pizza med Price(brødrene) gør på terrassen, når de laver pizza-la-dir (pizza for dig… eller noget…) med løg og ansjoser. Hedder oprindeligt Pissaladiere, men who cares these days? Fransk er alligevel en krukke på vej mod afgrunden.

Jeg så på et tidspunkt et tip i TV: Istedet for at bruge en pizzasten, købt i dyre domme, kan du sådan set nøjes med at bruge en gulvflise fra Silvan til 20 kroner. Ok, du kommer til at mangle pizzaspatlen, som de proffe bruger… Men hey, du er Silvan, så mon ikke de kan støve en metalplade og en pind op?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.